Jan C. Still Lugerforums banner

Niedawne nabycie Baby Nambu

405 views 15 replies 12 participants last post by  dbcolts  
#1 ·
Hej, jestem tu od dawna i piszę swój pierwszy post. Skupiłem się głównie na japońskich karabinach, ale w końcu zabieram się za kilka pistoletów.

Niedawno, kilka miesięcy temu, zdobyłem niezwykle nieskazitelny, pasujący do siebie Baby Nambu z osprzętem! Przedmiot był kompletny z wyciorem... ale w jakiś sposób ten konkretny "przedmiot" zaginął przez dom aukcyjny podczas wysyłki. Nadal jestem bardzo zadowolony z mojego łupu.

#9 ·
Ta broń została wystawiona na sprzedaż i była omawiana na tym forum niedawno. Pamiętałem ją po odprysku na lewym panelu chwytu. LINK.
Zgadza się! Zawsze fajnie jest zobaczyć kolekcjonerów, którzy wcześniej posiadali Twoje przedmioty. Skończyło się na tym, że wysłał ją na aukcję, gdzie udało mi się ją zdobyć za znacznie mniej.

#13 ·
Doskonały stan z kaburą i amunicją, dobra robota. W młodości dorwałem jeden z pasującym magazynkiem i papierem zdobyczy. Sprzedawca miał też kaburę - mogłem sobie pozwolić tylko na broń! Wciąż się denerwuję.

G2
Czyż nie nienawidzisz, kiedy tak się dzieje. Przynajmniej udało ci się dorwać broń z papierami! Minęła chwila, odkąd widziałem dziecko z papierami zdobyczy, coś, co na pewno warto jeszcze pielęgnować.

#16 ·
Hej, od dawna jestem obserwatorem i piszę swój pierwszy post. Skupiłem się głównie na japońskich karabinach, ale w końcu zabieram się za wykończenie niektórych pistoletów.

Niedawno zdobyłem niezwykle nieskazitelny, pasujący do siebie Baby Nambu z całym osprzętem kilka miesięcy temu! Przedmiot był kompletny z wyciorem... ale w jakiś sposób ten konkretny "przedmiot" zaginął podczas wysyłki przez dom aukcyjny. Nadal jestem bardzo zadowolony z mojego łupu.

View attachment 811302

View attachment 811303

View attachment 811305

View attachment 811304
Tak....wystawiłem to na aukcję....spodziewałem się więcej....ale tak to już bywa. Była to część dużej japońskiej kolekcji broni z II wojny światowej....zebranej w latach 50-70. Baby było primo....z kaburą, 3 nabojami, wyciorem. Miało niestandardowy 2. magazynek....ale sprzedałem go osobno za 1000 $. Było 15 pistoletów, 45 karabinów/karabinków, 60 bagnetów, 15 mieczy samurajskich (sprzedanych na Las Vegas Antique Arms Show), jeden sztylet, 2 hełmy, pasy, paski, amunicja. Wszystko sprzedane....z wyjątkiem jednego karabinu, kilku bagnetów, trochę amunicji i kilku magazynków Nambu.