Przepraszam, jeśli powtarzam oczywistości, ale dla starego faceta takiego jak ja ten przewodnik był bardzo pomocny.
Bardzo proszę. Interesuję się historią I i II wojny światowej od dziesięcioleci, ale moja obsesja na punkcie Lugera wznosi ją na zupełnie nowy poziom. Badania mogą być zabawne!Wow. To wspaniale. Dziękuję @Snoodoubts
Proszę bardzo.Rich,
To doskonałe odniesienie/zasób, dziękuję za opublikowanie!
Ron
Widzę kilka oznaczeń, z którymi nie zgadzam się co do nazewnictwa dla kilku
Pomijając oczywiste użycie "dowodu", a czasem akceptacji - wiele z nich nie jest dowodami.
MOJE odpowiedzi POGRUBIONE
Wyjaśnij to:
View attachment 659440
Dowód odbiorczy WaffenAmt
Przeróbki Mauser/Simson - 1926-1933
Udowodnij, że to dotyczy przeróbek mauser / simson
View attachment 659441
Ostateczny dowód Simsona
Przeróbki - 1924-1934
Dlaczego umieszczać tu słowo przeróbka?
View attachment 659437
Dowód Arsenału do naprawy, renowacji lub modyfikacji (lewy - Erfurt, prawy - DWM
W sumie poprawnie, ale tak naprawdę nie -- Gdzie jest Eagle 6 RC
Dowód lufy ze stali Bohler
cyfry to stopień twardości
NIE dowód
View attachment 659442
Dowód przeróbki Polizeischule Technik und Verkehr
Przerobiony w latach 1927-34
Czy to zawsze przeróbka? NIE
View attachment 659438
Dowód odbiorczy
Przeróbki Simpsona - od połowy do późnych lat 20.
Ile razy ludzie mi mówili, że to NIE Simson (okrągłe S)
- i naucz się pisać
View attachment 659439
RÓWNIEŻ EAGLE L, F i C
Dowód zakupu kontraktu
Policja, poczta itp.
WTH - niech ktoś mi pokaże, że poczta podlegała akceptacji policji?
Korzystam z wszelkich materiałów referencyjnych, jakie mogę znaleźć. Jeśli widzisz rozbieżności z inną witryną, ma on e-mail.Cóż, przeglądam różne części i, mimo że to naprawdę dobre, zawiera nieścisłości i po prostu błędne informacje. Jaka jest różnica między akceptacją a dowodem? Wiele z nich to jedno lub drugie.
Bez urazy, ale jesteśmy tu od prawie 20 lat - czy przejrzałeś wiele stron referencyjnych, które mamy?
Do tej pory kupiłem tylko tanie/powszechne DWM. Po dołączeniu tutaj cieszę się, że nie kupiłem tych, których naprawdę chcę, ponieważ teraz wiem, że nie wiem wystarczająco dużo, aby dokonać tych zakupów.to tylko dotykanie wierzchołka Matterhornu wiedzy.
Zaczynając od Lugerów, polecam studiowanie przed zakupem broni. Istnieje ogromna liczba wariantów i wiele oznaczeń, z którymi należy się zapoznać, a także wiele oznaczeń. Im rzadszy Luger, tym większa możliwość oszustwa i fałszerstwa.
Książka Goeffa Sturgessa i Joachima Goertza o pistoletach automatycznych Borchardt i Luger wciąż mnie zadziwia jako jedno z najbardziej dogłębnie zbadanych historycznie udokumentowanych badań nad jednym tematem. Jest drogie i warte każdego feniga.
Oto moje uwagi na temat szwajcarskich Lugerów - możesz je odpowiednio przekazać, jeśli chcesz.Napisałem do wydawcy strony, którą udostępniłem i otrzymałem taką odpowiedź.
Cześć Rich,
Z przyjemnością odpowiem na wszelkie wątpliwości, a wszelkie poprawki/aktualizacje odniesienia byłyby bardzo mile widziane. Informacje na stronie referencyjnej pochodzą z "Luger Variations", "Lugers at Random" i "The Luger Book". Trzymaj się,
Vern
Różnica polega na orientacji stempla. Przedwojenny komercyjny Crown/N leży na boku (leniwy). Powojenne stemple komercyjne Crown/N są pionowe/pionowe. Ich orientacja po lewej stronie odbiornika identyfikuje okres, w którym wyprodukowano Lugera. Chociaż C/N było stosowane tylko do Lugerów wyprodukowanych na rynek komercyjny, istnieją przykłady, które również noszą oznaczenia wojskowe lub policyjne, ponieważ pistolety zostały wcielone do służby.Mam pytanie. Galeria identyfikacji broni strzeleckiej z II wojny światowej trochę mnie myli...
Czy znak kontrolny Crown N (C/N) dla modeli Luger Commercial Proof 1908-1914 jest taki sam jak znak kontrolny dla Lugerów Commercial Nitro Proof wyprodukowanych po 1920 roku?
Trochę mylące... Przynajmniej dla nowicjusza takiego jak ja, który próbuje zdobyć pierwszego oryginalnego Lugera P08. Jeśli nie są takie same, jakie są różnice? Nie widzę żadnychDzięki!
Wesołych Świąt Wielkanocnych wszystkim!Istnieje różnica między przedwojennym leniwym dowodem C/N a tym, który był używany przez dom probierczy w Suhl na komercyjnych Lugerach Krieghoffa w latach 30. XX wieku. Podstawa korony Suhl jest węższa, co czyni ją nieco innym projektem.
Tak. Wszystkie pistolety Mauser P08 zostały wyprodukowane w Oberndorf am Neckar. Po II wojnie światowej mała seria została zmontowana z części we Francji.Czy wszystkie zostały wyprodukowane w Obendorf?
Ok, właśnie to przeczytałem ponownie. Zrobiliśmy Snoodoubts ogromną krzywdę. Przyniósł coś, co uznał za wspaniałe, a my zepsuliśmy mu paradę.Przepraszam, jeśli powtarzam oczywistości, ale dla starego faceta takiego jak ja ten przewodnik był bardzo pomocny.
Uważam, że to autor,Vlim,
Gdzie mogę kupić tę książkę? Szybko przeszukałem sieć i nie mogłem jej znaleźć. Dziękuję.
jimmiej